Ματίνα Γιαννοπούλου: Η βραβευμένη ζωγράφος, συγγραφέας και Υπαξιωματικός του Λιμενικού - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ματίνα Γιαννοπούλου: Η βραβευμένη ζωγράφος, συγγραφέας και Υπαξιωματικός του Λιμενικού


 Ας μάθουμε ποια είναι η Ματίνα Γιαννοπούλου


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη, Λακωνίας. Σπούδασε στο ΤΕΙ/Καλαμάτας/Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ταυτόχρονα δούλεψε ως δασκάλα αγγλικών σε φροντιστήριο. Τελικά η επαγγελματική της κατεύθυνση στράφηκε προς το Λιμενικό Σώμα, το οποίο υπηρετεί από το 2001. Με έντονο το ενδιαφέρον της για τις τέχνες από νεαρή ηλικία, η Αρχικελευστής Λ.Σ. σήμερα ασχολείται παράλληλα με τη ζωγραφική και τη συγγραφή.

Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε το 2009, όταν μαθήτευσε για σύντομο χρονικό διάστημα δίπλα σε ένα σημαντικό Πρεβεζάνο ζωγράφο τον κο Γενιά Δημήτρη. Μαζί του έκανε και την πρώτη ομαδική της έκθεση με μεγάλη επιτυχία, καθώς το πρώτο της έργο απέκτησε μια θέση στην προσωπική συλλογή του γνωστού αρχιτέκτονα Λέανδρου Σπαρτιώτη, στην ιδιωτική του Πινακοθήκη. Έκτοτε έχει κάνει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ το Δεκέμβριο του 2015 κέρδισε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο σε διαγωνισμό περιοδικού, όπου είχε λάβει μέρος με μια τοιχογραφία παιδικού δωματίου. Αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού ήταν μια συνεργασία με την εταιρεία BERLING, η οποία υπήρξε και χορηγός της.

Άλλη σημαντική της συνεργασία για την οποία είναι περήφανη, καθώς της δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρει στο συνάνθρωπο, ήταν με το Χαμόγελο του Παιδιού. Στη συνεργασία αυτή φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία, εμπνευσμένη από ένα παραμύθι, σε ένα από τα σπίτια του Οργανισμού.

Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε το καλοκαίρι του 2016 σε ιδιωτικό χώρο στο Μυστρά, με τίτλο «Χρωματιστή Κιβωτός» με πολύ καλές κριτικές. 

Τον τελευταίο χρόνο ένας ακόμη τομέας που εξερευνά και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της είναι η αγιογραφία με την παραδοσιακή μέθοδο.

Παράλληλα με τη ζωγραφική και την αγιογραφία, η Ματίνα Γιαννοπούλου ασχολείται και με τη συγγραφή από πολύ μικρή ηλικία. Το αναγνωστικό της ενδιαφέρον πάντα κινείται στο μυστηριακό και φανταστικό πεδίο, το οποίο πιστεύει πως αδιαμφισβήτητα δίνει ενδιαφέρον στη ζωή του ανθρώπου.  Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο « ο Απεσταλμένος», εξεδόθη το 2019 από τις Εκδόσεις Πηγή και ανήκει στην θεματολογία της φανταστικής λογοτεχνίας.

Η Ματίνα Γιαννοπούλου βρίσκεται σε μια διαρκή καλλιτεχνική αναζήτηση και ετοιμάζει πάντα κάτι καινούργιο είτε στη συγγραφή, είτε στη ζωγραφική.

Πηγή: symels.gr
Ας δούμε ένα μικρό δείγμα από τα έργα της:





Για το έργο της μπορείτε να ανατρέξετε στην προσωπική της σελίδα: εδώ

Πηγή: www.symels.gr