Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις | Ματίνα Γιαννοπούλου - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις | Ματίνα Γιαννοπούλου

Ματίνα Γιαννοπούλου


"Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!!" Αυτή η φράση σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια και περισσότερο τα εφηβικά. Γιατί τότε κορυφωνονταν οι αντιδράσεις, οι διαφωνίες, τα νεύρα, η πάλη για ελευθερία, για να βρω το χώρο μου...
Και νευρίαζα, και φώναζα, και έκλαιγα, και αναρωτιόμουν, και αμφέβαλλα, και ισοπέδωνα, και ειρωνευόμουν. Άλλοτε φωναχτά και άλλοτε σιωπηλά.
Και ύστερα...
Ύστερα έγινα μάνα... Και περνώντας τα χρόνια τελικά κατάλαβα! Κατάλαβα τις απαγορεύσεις, τις φωνές, τα νεύρα, τις ενοχές, την κούραση, την αγωνία. Κατάλαβα ότι όλα αυτά πηγάζουν από την απύθμενη, ατελείωτη, άπειρη αγάπη που κρύβει η καρδιά μιας μάνας.
Για αυτό αγάπη μου, δεν πειράζει αν τσακωνόμαστε, αν διαφωνούμε, αν αγανακτούμε η μία με την άλλη. Δεν πειράζει αν κουραζόμαστε, αν θυμώνουμε, αν συγκρουόμαστε.
Γιατί εκτός από αυτά κάθε μέρα, κάθε νύχτα, πάντα και για πάντα, από την αρχή της ύπαρξης σου, από την πρώτη στιγμή που σε ένιωσα, μέχρι το τέλος και πέρα από αυτό, θα αγαπιόμαστε!
Θα υπάρχουμε η μία μέσα στην άλλη, θα αγωνιούμε μαζί, θα ονειρευόμαστε, θα πιστεύουμε, θα υποστηρίζουμε, θα αγαπάμε. Και είναι μια αγάπη αγνή, υπέροχη, ατελείωτη, άσβεστη!
Δεν πειράζει αν όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνεις τώρα...
... γιατί θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!

Ματίνα Γιαννοπούλου
Λιμενικός-Συγγραφέας

                                   Πηγή: www.symels.gr