Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου ζωγραφίζει "Τα φτερά του Βασίλη" και συγκινεί - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου ζωγραφίζει "Τα φτερά του Βασίλη" και συγκινεί


Ένα νέο ξεχωριστό γκράφιτι αφιερώνει ο Γεώργιος Παπαγεωργίου στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για "Τα φτερά του Βασίλη", που κοσμούν έναν τοίχο του κτιρίου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ευγενίδου.



Για το εγχείρημα αυτό ο Αξιωματικός του Λιμενικού δηλώνει:

«Ζήτησα από τον επιχειρηματία-κάτοχο του κτιρίου να μου επιτρέψει να επέμβω αισθητικά, κυρίως λόγω της εγγύτητας με το κτίριο των Δικαστηρίων, το οποίο συχνά βανδαλίζεται, ώστε να δώσω τόσο κεντρικά μια εναλλακτική σκέψη για δημιουργία και έμπνευση στα νέα παιδιά της πόλη μας.

Το θέμα ήταν υπό σκέψη, αλλά δυστυχώς έτυχε το σοβαρό και θλιβερό γεγονός, ταυτόχρονα, όμως και τα δώρα ζωής του Βασίλη σε 5 συνανθρώπους μας. Οπότε η ιδέα για το σχέδιο του γκραφίτι ήταν εντελώς δική του. Ο Βασίλης μας "δώρισε" τα χρώματα και μας "οδήγησε"!»



Τα παιδιά της ομάδας που συμμετείχαν μαζί με το Γεώργιο Παπαγεωργίου για να ολοκληρωθεί το έργο, ήταν οι:

Σαρλής Σωτήρης - φοιτητής, Κατσαβός Ντίνος, Κατσαβός Πάνος, οι μαθητές Κάκκος Στάθης και Μπουγκούρας Έκτορας, Ψαλτης Γιάννης - επαγγελματίας Αλιέας και ο Σαχμπατζίδης Γιάννης - παίκτης της ομάδας μπάσκετ Χαρίλαου Τρικούπη.


Ο Βασίλης Δημητρίου ήταν ένα παιδί 15 ετών. Πέθανε μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, εξαιτίας της πτώσης του από τον τρίτο όροφο κτιρίου, όπου διέμενε με την οικογένειά του. Έγινε δωρητής οργάνων για πέντε συνανθρώπους μας.