Lockdown: Τι ισχύει για άθληση, ποδήλατο και βόλτα στο βουνό - Οι διαφορές σε σχέση με τον Μάρτιο - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Τι ισχύει για άθληση, ποδήλατο και βόλτα στο βουνό - Οι διαφορές σε σχέση με τον Μάρτιο


 Το δεύτερο καθολικό lockdown τίθεται σε ισχύ από τις 6:00 του Σαββάτου, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού. Έτσι, οι πολίτες θα πρέπει πάλι να συνηθίσουν σε νέα... ήθη και έθιμα και να ακολουθούν πιο αυστηρούς κανόνες.

Ωστόσο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η τωρινή καραντίνα θα διαφέρει λίγο από εκείνη του Μαρτίου. Αυτό θα ισχύσει για την άθληση και την ανάγκη των πολιτών να βγαίνουν για λίγο από το σπίτι και να γυμνάζονται.

Ανοιχτά τα πάρκα στο lockdown

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή τη φορά θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ανεκτικότητα όσον αφορά στην ανάγκη κάποιου να τρέξει, να περπατήσει ή να κάνει ποδηλασία σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας φυσικά κάποιες προϋποθέσεις.

«Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες. Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα, στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πάρκα και δημόσιοι χώροι που είχαν κλείσει στην πρώτη καραντίνα, θα παραμείνουν τώρα ανοιχτοί.

Με SMS αλλά χωρίς μάσκα η άθληση

Αν κάποιος, λοιπόν, επιθυμεί να πάει μια μικρή βόλτα ή να πάει σε ένα πάρκο για ατομική άσκηση θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 6. Το ίδιο αν θέλειν να βγει βόλτα με το κατοικίδιό του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να γίνεται ατομικά ή ανά δύο άτομα και να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Κατά τη διάρκεια της άθλησης ο ασκούμενος δεν είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα. Θα πρέπει, όμως, να τη φορά για να μετακινηθεί προς και από το σημείο άθλησης, καθώς σε αυτό το lockdown η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους. Κάτι που δεν ίσχυε στην καραντίνα του Μαρτίου.

Πόση ώρα μπορείτε να βγείτε για άθληση

Σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown δε θα υπάρχει ο χρονικός περιορισμός της μίας ώρα για την άσκηση, ενώ αυτή τη φορά επιτρέπεται η άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση (τένις), τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, EuropaLeague, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, της FIBA και της Euroleague.

Επιτρέπεται, τέλος, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

newpost.gr