Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Γ. Γ. Αθλητισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΑΣΑΕΔ - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Γ. Γ. Αθλητισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΑΣΑΕΔ
 Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρες 09.00-15.00, θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α - «Σπύρος Λούης» εθελοντική αιμοδοσία, για την αντιμετώπιση των εποχιακών ελλείψεων αίματος λόγω της πανδημίας covid-19.

Το Ο.Α.Κ.Α - «Σπύρος Λούης» παίρνει ξανά τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης. Η δράση της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020 αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - ΕΚΕΑ και τον Οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΑΣΑΕΔ και από το Ο.Α.Κ.Α - «Σπύρος Λούης». Την αιμοληψία που θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα πραγματοποιήσει το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

H ανάγκη για αίμα, η οποία δεν σταματά ποτέ, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο τηλέφωνο 2106868130 (καθημερινά από 7 π.μ. έως 3 μ.μ.) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Στην οργάνωση των αιμοδοσιών τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

● Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

● Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια

● Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

● Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη

● Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου

Σύμφωνα με ανάρτηση του gov.gr είναι πλέον επίσημο ότι από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, οι Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για Αιμοδοσία, είτε με την Βεβαίωση κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό Β1, είτε με την αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033. Επιπλέον, με το πέρας της αιμοληψίας θα δοθούν βεβαιώσεις μετακίνησης σε κάθε εθελοντή αιμοδότη.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται η οποία θα βρίσκεται στο Κεντρικό Στάδιο (Γήπεδο Ποδοσφαίρου), Πύλη Α, είσοδος από Σπύρου Λούη.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στον χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

https://www.hamogelo.gr/