Πως θα κάνετε καλύτερες διακοπές το φετινό καλοκαίρι – Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Πως θα κάνετε καλύτερες διακοπές το φετινό καλοκαίρι – Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία


 Με λιγότερους περιορισμούς σε σχέση με πέρυσι θα είναι τα εστιατόρια, οι πισίνες και οι παραλίες

Αν και η πανδημία του κορονοϊού ζει και... βασιλεύει παραπάνω από έναν χρόνο, εντούτοις ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει πολύ να περάσει ο κόσμος στην Ελλάδα ένα πολύ καλύτερο φετινό καλοκαίρι και λιγότερα περιοριστικά μέτρα σε σχέση με πέρυσι. Οι διακοπές είναι πάντα μια σημαντική περίοδος ξεκούρασης και σε σχέση με πέρυσι όλα θα είναι καλύτερα.


Με πολύ πιο χαλαρά πρωτόκολλα από πέρσι για τον κορονοϊό θα κάνουμε φέτος διακοπές σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.


Ο εμβολιασμός ή το μοριακό τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους τουρίστες, με self test δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Οι διακοπές του 2021 φαίνεται ότι ευτυχώς δε θα μοιάζουν σε τίποτα με τις περσινές.


Η λειτουργία των ξενοδοχείων


Τα ξενοδοχεία φέτος θα λειτουργήσουν σχεδόν χωρίς περιορισμούς και πάντως τίποτα δε θα θυμίζει τα περσινά μέτρα στα τουριστικά καταλύματα, για να μην αγγίζει ο πελάτης τίποτα.

Φέτος θα έχουν όλα τα κομφόρ:


• Καφετέριες


• Μίνι μπαρ


• Διακοσμητικά


Θα υπάρχει επίσης ξανά καθημερινή καθαριότητα – η οποία πέρσι δεν υπήρχε σε αυτή τη συχνότητα – ενώ οι επιφάνειες θα καθαρίζονται καθημερινά με ατμοκαθαριστές.


Τα εστιατόρια


Στα εστιατόρια επιστρέφει ο μπουφές. Ο πελάτης θα σερβίρεται με γάντια μιας χρήσης, ενώ επανέρχονται οι μικρές πολυτέλειες, όπως τα λινά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια (πέρσι ήταν μιας χρήσης). Για την ψυχαγωγία θα ανοίξουν οι πισίνες όπως επίσης τα spa και οι ξαπλώστρες.


Θα υπάρχουν όμως δύο συστάσεις: Να μη βάζουμε το κεφάλι στο νερό και να διαχωριστούν οι ευπαθείς ομάδες. Το 80 με 90% των ξενοδοχείων θα ανοίξει μέχρι τις αρχές Ιουνίου που σημαίνει ότι περιμένουν αρκετούς τουρίστες φέτος.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές κρατήσεις από το εξωτερικό, καθώς η χώρα μας έχει δείξει καλό πρόσωπο στη διαχείριση της πανδημίας.

Πηγή