Καθαρισμός ακτών: Διακεκριμένοι Αθλητές του Λιμενικού σε δράση ευαισθητοποίησης - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Καθαρισμός ακτών: Διακεκριμένοι Αθλητές του Λιμενικού σε δράση ευαισθητοποίησης


 Το Λιμενικό Σώμα προστατεύει τα σύνορά μας, την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, το θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και το παράκτιο χώρο !


Το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων και κοινωνικών ενεργειών του, διοργάνωσε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 19/5/21.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν εκτός από τα τοπικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου, οι διακεκριμένοι αθλητές:

  • Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ Αντώνης, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα
  • Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Δημήτρης, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, νέος προπονητής της ΑΕΚ.  
  • Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής, πρώην πολυνίκης υδατοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης καθώς και του Ολυμπιακού.
  • Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ Κωνσταντίνος, παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, προπονητής της εθνικής ενόπλων δυνάμεων.
  • Η Αρχικελευστής ΛΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ Βασιλική,  Ολυμπιονίκης στο beach volley
  • Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης Σημαιοφόρος ΛΣ ΜΠΟΥΔΡΑΜΗΣ Νικόλαος

Την δράση συντόνισε το Γραφείο Αθλητισμού (Υποπλοίαρχος ΛΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ Καλλιόπη και η Διοικητής του  Α’ Λ/Τ Μαρκοπούλου του Κ.Λ Ραφήνας Σημαιοφόρος ΛΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα. Στον καθαρισμό των ακτών συνέδραμαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου. Επίσης συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης ΚΟΛΙΟΒΑΣΙΛΗΣ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών απορρίπτεται στις θάλασσες και στις ακτές. Η εν λόγω δράση του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σκοπό δεν είχε τόσο στην περισυλλογή των σκουπιδιών αλλά στην ευαισθητοποίηση κυρίως της νέας γενιάς σε ένα άλλο είδος πολιτισμού, που η αθλητική δραστηριότητα έχει βασικό λόγο. Ο αθλητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί !

Πηγή 

Σύλλογος Μέριμνας Εργαζομένων Λ.Σ. (ΣΥΜΕΛΣ)