Υπηρεσία Μουσικής : Λιτανείες αγίου Νικολάου Πειραιάς - Σύρος (ΦΩΤΟ) - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Υπηρεσία Μουσικής : Λιτανείες αγίου Νικολάου Πειραιάς - Σύρος (ΦΩΤΟ)


Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην εορτή – τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων – τιμήθηκε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 η μνήμη του Αγίου Νικολάου προστάτη των Ναυτικών στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, με την ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου συνοδεία  της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.


Το ΥΝΑΝΠ και το Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Νικόλαος Ισάκογλου, ο Διοικητής της Γ΄ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Υποναύαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Υποναύαρχος Γεώργιος Τσουρής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Σκανδάλη και  άγημα του Λιμενικού Σώματος. 


Την ίδια ημέρα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Σύρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' παρουσία εκ μέρους του ΥΝΑΝΠ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουτουλάκη Εμμανουήλ,  του Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχ/ρχου Λ.Σ. Γκύζη Ι., του Λιμενάρχη Σύρου Αντ/ρχου Λ.Σ. Βαμβακούση Ι. και από τα στελέχη  της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, οπου και πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτανεία της αγίας εικόνας και του ιερού αποτμήματος εκ των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πολιούχου της Ερμούπολης. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την δοθείσα έγκρισή του να λαμπρύνει τις Εκδηλώσεις Τμήμα της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.








Πηγή : ΠΣΥΜΕΛΣ www.symels.gr