Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αθήνα - Σε ποια περιοχή έρχονται - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αθήνα - Σε ποια περιοχή έρχονται


 Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να μισθώνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα χωρίς να καταβάλουν κάποιο χρηματικό ποσό. Πώς θα γίνεται η διαδικασία;


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Πεντέλης για την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα μισθώνουν δωρεάν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, προωθώντας τις «πράσινες» μετακινήσεις.


Παράλληλα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναμένεται να συνδράμουν στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό της κίνησης στην πόλη, αλλά και τον μετριασμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.


Πώς θα γίνεται η διαδικασία


Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα.


Θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από έξι σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης. Ο Δήμος μπορεί να επεκτείνει τους σταθμούς.


Το έργο περιλαμβάνει επίσης


- Την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα 38 ποδήλατα και 6 σταθμούς φόρτισης/στάθμευσης

- Λογισμικό και υπηρεσίες, ώστε όλη η πληροφόρηση, διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος να γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδικές εφαρμογές.


ηλεκτρικα ποδήλατα στην αθήνα, δωρεάν

«Στην εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα μας πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας. Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτου. Αυτός είναι και ο στόχος της Δημοτικής μας Αρχής και αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με σχέδιο, δουλειά, υπομονή και χρηματοδοτήσεις δράσεων όπως αυτή που εξασφαλίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά.


Η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας, με δικαιούχους τους εξής δήμους:


Αθήνα: Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιοπούλεως, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, Κορυδαλλού, Περάματος, Δάφνης - Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Κηφισίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης - Ψυχικού, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Μοσχάτου - Ταύρου, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη


Θεσσαλονίκη: Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη.


Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 16.601.515,96 ευρώ

Πηγή