Αγώνας δρόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας - Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος

Σύλλογος Μέριμνας Λιμενικού Σώματος Αρ.Μητρώου 5253/19

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Αγώνας δρόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας


 Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την την Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων έλαβε χώρα στις 5 Νοεμβρίου με σκοπό την στήριξη των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Λιμενικών Μαγνησίας.


Χθες Κυριακή στις 10:00 στο Άλσος Βεΐκου διοργανώθηκε αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων με σκοπό την συγκέντρωση προϊόντων υγιεινής όπως: υγρά, αντισηπτικά, υγρά απορρυπαντικά ρούχων ,απολυμαντικά, συσκευές και ανταλλακτικά για εντομοαπωθητικά.


Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν την ημέρα του αγώνα στο Δήμο Γαλατσίου που συνέβαλε στην επιτυχημένη  διοργάνωση  της δράσης αλλά και στο κτήριο του ΥΝΑΝΠ.


Μαζική ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση των Λιμενικών που δείχνοντας την ευαισθησία τους έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο ενώ συγκλονιστική και η παρουσία πολιτών και συλλογών που συμμετέχοντας στον αγώνα έδωσαν το δικό τους στίγμα στην πολύ όμορφη και σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία Λιμενικών από το Βόλο .


Σημαντικός ο ρόλος και των υπηρετούντων στο Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος  με αθλητές που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακό και παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρουν υπηρεσίες ,παράλληλα και σε κάθε δραστηριότητα του ΥΝΑΝΠ που τα τελευταία χρόνια μέσω της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων έχει δείξει πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο .


Διαπιστώνεται πως το Υπουργείο Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων πέραν της τεράστιας προσφοράς τους στον επιχειρησιακό τομέα με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο ,αναπτύσουν μία πλούσια δράση ενεργούς παρουσίας στην περιοχή συνδράμοντας με κάθε τρόπο στην στήριξη των πολιτών που μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα .      


Σωτήρια κρίνεται η παρέμβαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ.Τριαντόπουλου Χρήστο που σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων αναλαμβάνοντας, με την προσφορά της εταιρίας AntiPollution, μέλος του V Group, το έργο για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού, τηρώντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα εργασιακής ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές για τη  πρωτοβουλία  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ) όταν και  προσφέρθηκαν  , δύο χιλιάδες πεντακόσιες είκοσι (2.520) συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Πηγή